Известие

Collapse
No announcement yet.

Абс извън строя и още нещо, но какво?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Абс извън строя и още нещо, но какво?

Здравейте наскоро и аз си купих Алфа 146 боксер 1.7 мърда приятно. Още от самото начало ми светят лампите за абс и еърбега... Сега реших да се захвана с АБС. Когато запаля двигателя лампата не свети - щом колата потегли и светва. Предположих датчик. Има ли начин чрез мигането на лампичката да установя кой номер грешка дава без да ползвам специална диагностика. С буксата с трите жила съм от старите. И сега е допълнителното още нещо. Свалих предна дясна гума и установих, че има и едно друго кабелче освен това за абс датика, което при мен виси свободно резнато е и не отива никъде, виси си, чудя се за какво ли е. Предположих датчик за износено феродо и ли нещо от сорта.. чудя се дали съм прав. след като свалих и другата предна гума и там положението бе същото , бяха резнали това кабелче... При задните гуми такова липсваше, имаше само датчици за абс. В общи линии това е като за начало. Можете ли да ме упътите идейно

колега не съм експерт в областа но само на комп ще оправиш АБС-а и AIRBAG-а.За кабелчето си прав и при мен е так и няма дерт стига да не опира на маса че мига гадно лампата на таблото
    alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
    alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Колега, висящите кабелчета си ги осъзнал правилно!
      Сега ще те осветля и идейно!
      С голяма вероятност, твоя и моя АБС са подобни!
      Моя работеше много добре, до като не разбрах, че не е четриканалан, а двуканален.
      За това и го наказах, че файдата от него не беше голяма.
      Та ако ти е двуканален , просто го заеби и не се занимавай с глупости.
      Ако те дразни лампата я махни!
      Всичко това е мнение на екзистенциалист, дето не иска проблеми, а прости решения!
      Ако искаш непременно да ти работи АБС, вслушвай се в другите колеги!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Абе хора, ма толко ли е зле положението, та не може да се отделят 20-30лв. за диагностика? Там се виждат датчици, карета, централи и т.н.
        Идиотските експерименти често могат да доведат до по-лошо положение

P.S. Постът ми е адресиран до автора на темата.
        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Не е задължителнио да бъдат зле нещата, за да имаш мерак да си я правиш сам. Дори си купих кабелчета, с които с удоволствие влизам в компа на двигателя, но имам проблем с комуникацията за абс и еърбег. абс компа се вижда като сериен номер, но не мога да влизам в него, а еърбега е "невидим' работих с фиатекускан. Имате ли идея къде се чупи комуникацията?

Comment

висящите кабелчета са точно за износени накладки.
            за абс-а - щом светва когато тръгнеш, първо виж дали пръстените на външните карета не са задръстени с боклуци и ги почисти. за тия към които са насочени датчиците става въпрос. и друго нещо, светят ли ти спирачките без да си натиснал педала.
            точка

Comment

Да на първо четене се вгледах по подробно и видях че назъбеното на предна дясна, което праща сигнал към датчика е покрито цялото с грес тъй като се оказа, че е скъсана изолацията от към полуската и греста тече. Утре или днес ще купя нова и после ще чистя и абс. иначе стоповете светват само когато натисна педала. сега си слагам и газова и да видим кое по напред.

Comment

Working...
              X